Spridda tankar

Det är torsdag. Jag dricker kaffe och tar min pollenmedicin. Tabletter, nässpray och ögondroppar. Det blir ändå inte helt bra, men skapligt. Förutom de vanliga symtomen med kli och rinn överallt får jag även svindel, vertigo. För säkerhetsskull skriver jag till 1177 för det kan även vara en biverkning av själva medicinerna. Eller flera andra farliga grejer som man inte vill tänka på.

Har kommit till insikt med att det finns någonting skönt i att vara oinspirerad med inga tankar som rör sig någonstans. Äta samma frukost varje dag. Beställa hem en dubbelcheese, dela på pommesen. Ha lax i frysen. Koka två ägg. Inte heller scrolla Instagram där jag vanligtvis brukar finna inspiration men just nu bara blir matt av. Blir svag av oändligheten och tävlandet som ju är kul ibland, men inte nu. Så då struntar jag i det. En slags lugn.

Mamma och pappa svängde förbi med en rökt fisk invirad i oljigt bakplåtspapper, nedstoppad i en påse från Systembolaget. Han har rökt fisken själv och jag tror att det är en sik men jag är inte säker. Drick vitt vin till och ät den med Max sa han. Fick också en cykelkorg, två block smör (?) och två vinglas mamma fått från Postkodlotteriet. Tack, tack!

Imorgon ska jag träffa en dietist. Min mage har krånglat i flera år utan att jag är intolerant eller allergisk mot någonting. Min föraning är att jag kommer få prova någon slags uteslutningskost, typ fodmap, för att se vad jag är extra känslig mot. Metoden skrämmer mig lite men samtidigt vore det verkligen skönt att inte ha ont i magen för jämnan. Det trumfar.

Och när vi ändå är inne på ämnet vill jag berätta om min snällaste och godaste frukost. Det är laktosfri vaniljkvarg (Arlas för all annan är äcklig), laktosfri turkisk yoghurt, blåbär, valnötter, solrosfrön och pumpakärnor. Tröttnar ej.

Så. Nu ska jag göra andra saker än att sitta här. Städa är en av dem. Hårtussar och damm i varenda hörn. Akut läge med andra ord.

4

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *