Juni kom

Sedan jag skrev här sist har det blivit riktig sommar. Det är nästan en omärkbar skiftning mellan maj och juni, men den händer, och plötsligt blir det varmt. Som att tid inte är ett påhitt. Och det kanske är långt kvar till semestern men allt det fina börjar nu. Det här blir således ett osammanhängande inlägg om just det. Om grejer man gör istället för att sitta här. Eller ja, nu gör jag ju det, men det är en sällsynt spricka i tiden.

Häromveckan kom ett bud med ost från Galbani. Blev glad och av budet blev en pizza (som jag för tillfället inte kunde äta) men min kille intygade att den var god och vem är jag att misstro honom. Skulle jag aldrig!

Och på tal om grejer jag inte kan äta. Imorgon ska jag till dietisten igen och sammanfatta de här sex veckorna av mild och snäll mat jag strax genomlidit. Nej skoja, har mått toppen faktiskt men nu börjar det bli lite tråkigt och jag ser fram emot att börja lägga till saker igen. Förra veckan tjuvstartade jag lite och åt fyra bitar vattenmelon för att testa men fick såklart ont i magen i dagarna två. Jahapp. Tråkigt såklart för jag älskar vattenmelon men äsch ingen katastrof i det stora hela. Vad som däremot vore en katastrof är om jag inte kommer att kunna äta lök och vitlök. Ett öde nästan värre än döden.

Dock väldigt nöjd med att jag kan dricka öl. Mmmm öl.

En ganska ny grej är att jag ska ta körkort och bland det första man måste göra är att gå en introduktionsutbildning tillsammans med sin handledare (läs: kille). Det var VÄDER så vi dukade upp i hans trädgård och satt där i tre timmar med knacklig anslutning framför datorn. Får egentligen inte börja övningsköra förrän i augusti men passade på att göra utbildningen via Zoom nu istället för att sitta i en svettig lokal sen. Tyckte smart. Sedan snabbt, snabbt med bilen bort och ut från stan. Nedvevade rutor och 22 grader i vattnet. Förstår ni att det var snöstorm för typ en månad sedan? Jag förstår det då inte. En bastu på det och sen slocknade jag som ett ljus den kvällen. Ska ladda ner körkortsappen och börja nöta också. Teorin är jag iofs noll orolig över pga 4-ever pluggis, men själva körningen…wow jag kan knappt höger och vänster? På riktigt alltså.

Har också hunnit med att ta min tredje och för stunden sista TBE-spruta. Typisk en sådan grej man (jag?) drar ut på men nu kan jag ränna ut i spenaten bäst jag vill utan att vara orolig. Är dessutom, sedan en vecka tillbaka, fullt vaccinerad mot covid OCH jag klarade mig utan vidare biverkningar. Vet flera som gick ner för räkning av den andra sprutan men inte jag inte! Det måste vara min finska sisu HEHE lägg av.

OCH. Det har äntligen bokats semester. Pirr! Först gick tankarna till Österlen men det blev till slut Göteborg och det blir kul. Ser väldigt mycket fram emot det. Har inte varit där på riktigt sedan jag var liten och bodde på samma hotell som Tom Jones. Är sugen på öar och rökta räkor och undervattensbastu och Sveriges bästa pizza som givetvis redan beställts. Klockan 13.10 den 29 juli är den klar. Allt ska bli: mysigt, roligt, gott, fint och bra.

Vet att det blir det.

Jaha, nej. Vi avslutar så tror jag. Hörs när vi hörs. Jag lever på här bakom skärmen och ni också hoppas jag.

18

3 reaktioner på ”Juni kom”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *