Gråa dagar

Jag har blivit sjuk och sitter i husarrest hos min kille sedan i söndags. Hade onda aningar redan förra veckan om varåt det barkade och sedan PANG över en natt åkte jag dit för mina synder. Initialt hade jag mest ont i halsen men under dagarna har förkylningen ändrat karaktär och kvar är ett evinnerligt snorande och hostande. Trycker så i mig diverse piller och häller i mig varma drycker och ber för tillfrisknande. Det är vad det är (men det är iaf inte covven för jag har testat mig).

När halsontet var som värst drack jag det här hopkoket. Det är någon deciliter vatten, en ordentlig dutt gurkmeja, obskyra mängder riven ingefära, svartpeppar, kardemumma, lite socker och havremjölk som sjudit ihop nån minut för att sedan silas. Rätt gott och känns välgörande för stunden men det gör ju å andra sidan vanligt té med honung också.

Den här är min godaste. Serveras söt och mjölkig.

Igår fann jag lite energi framåt kvällskvisten och gjorde kycklingsoppa. Förkylningsmaten nummer ett visst? Orkade inte riktigt göra en ordentlig phở men någonting åt det hållet blev det. Kokade en hel kyckling och reducerade sedan buljongen ganska mycket för maximal umami. Hade i fisksås, ingefära, salladslök och annat. Serverade med risnudlar, bok choy, koriander, thaibasilika. Sriracha. Mixade jordnötter tillsammans med krispigt kycklingskinn. Blev en väldigt clean soppa om ni fattar, liksom smakrik men lätt. Stark var den också. Om man ville. Det ville jag. Rensa upp skallen ni vet.

*Vaktar mitt kycklingskinn och redigerar bilder*

Gillade den mycket!

Kollade på Bonde söker fru efteråt. Inte den bästa säsongen men liksom lagom roande med ”svartsjukedramat” hos Peja. Har också sett, håll i er nu, Bachelor, de avsnitt som finns av Knutby, Wahlgrens värld, Vigil (eller den slutade jag att kolla på för jag bara somnade hela tiden), dokumentären om Spice Girls, ett par episoder av Win the Wilderness, diverse klipp på Youtube…

Om jag börjar bli less på att vara sjuk? Nej men gröp ur mina ögon om jag måste se en enda halvbra serie till. Ge mig vin, bastu och bio. Livet pågår där ute! Bokade faktiskt in en körlektion igår i ren affekt. Om två veckor. Min första! Pirrigt minst sagt och det hjälpte lite mot den värsta meningslösheten. Ska bli en tjej med körkort!

Vad unikt 🙂

13

2 reaktioner på ”Gråa dagar”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.