Nu

Mon dieu! Det är fyra sidor till Paris i min kalender. Fyra! Tänk att vi lyckats pricka in resan precis i pandemins diminuendo. Undrar om det hunnit bli vår där, då. Om vi får fint väder. Tänk om vi kan sitta på balkongen och dricka vin och äta ost och vara alldeles kära. Det längtar jag till. Det hoppas jag på.

Jag letar efter ett sängbord. Ett litet som får plats på min sida av sängen och jag har hittat ett på nätet. Det är en liten pall i bambu som borde rymma det viktigaste tänker och tycker jag. Ja, det är väl egentligen ingen panik. Jag ska kolla runt lite mer först, men glasögonen, de lever farligt på golvet.

I kylen: ett vin och en pizzadeg. Till ikväll. Sugen på tomatsås och mozzarella. Lufttorkad skinka och gröna oliver.

Åtaganden att ta tag i. Måste sälja min säng och min soffa. Bland annat. Ringa Uppsalahem. Ringa hit och dit. Gillar verkligen inte att prata i telefon. Gillar inte att ringa samtal och gillar verkligen inte att svara på dem. Prokrastinerar allt tråkigt. Dammsuger och städar toaletten istället. Oljar och bränner in en panna. Bokar tvättid och tvättar. Ritar en teckning. Äter choklad.

10

1 reaktion på ”Nu”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.